Transport Piane

Mutari piane

☎ 0722 762 732

Mutarea unui pian poate fi, in acelasi timp si o stiinta. Acest lucru il confirma faptul ca pianele  sunt destul de grele dar, in acelasi timp, sunt instrumente foarte fragile dispuse in carcase delicate si de multe ori, trebuie transportate şi amplasate in locuri dificil de accesat.

Mutarea unui pian nu este o sarcina usoară. Numai greutatea si dimensiunile fac din piane si orgi, obiecte dificil de manevrat pentru majoritatea dintre noi. Lasata in grija cuiva neavizat, incercarea de mutare a unui pian sau a unei orgi, poate cauza stricaciuni instrumentului dar şi casei/cladirii dumneavoastra. Totusi, multa lume ezita sa apeleze la profesionisti, de teama ca pretul mutarii unui pian este foarte mare sau ca echipa nu se va prezenta la timp. Firma noastra va asigura ca preturile pe care le practicam sunt avantajoase iar grija cu care vom manipula pianul dumneavoastra va fi ca si cum acesta ne-ar apartine.
Mutarea unui pian este o operatiune delicata iar noi ne tratam profesia cu seriozitate. Noi cunoastem valoarea, atat a pianului cat si a timpului dumneavoastra.

In afara de cazul în care pianul dumneavoastra este foarte mic si usor, aproape intotdeauna el trebuie amplasat pe o platforma speciala.

Pianul este protejat prin invelire cu paturi speciale si asigurat in masina. Daca pianul trebuie deplasat pe o anumita distanta, astfel pregatit este amplasat pe un cărucior special – o platformă pe roti – si in felul acesta este transportat catre locul de destinatie, respectiv un camion sau scari. La baza scarilor, caruciorul este indepartat iar pianul este purtat in mod atent, controlat, in sus sau in jos pe scari.
Un pian mare este mutat in laterala, cu marginea dreapta in jos. Mai intai, capacul si pedala sunt inlaturate.  Apoi, piciorul dinspre marginea dreapta a pianului este inlaturat iar pianul este asezat cu atentie pe platforma. Dupa ce si celelalte doua picioare sunt inlaturate, pianul este protejat cu ambalaje speciale si legat solid de platforma. Dezasamblat in acest mod, un pian mare devine destul de subtire si se va incadra cu usurinta prin deschizatura unei usi sau de alta natura.
De fapt, responsabilitatea asigurarii asupra faptului ca pianul se va incadra in noua lui locatie ii apartine clientului. Aceasta inseamna asigurarea ca nu se va solicita trecerea unui pian printr-o fereastra neincapatoare, sau coborarea acestuia pe scări foarte scunde sau trecerea lui printr-un colt foarte ingust.

Colturile sunt cel mai greu de evaluat, intrucat nu pot fi masurate cu usurinta. Un profesionist experimentat poate, de obicei, evalua la fata locului dificultatea unghiului respectiv si de aceea, va alege sa faca o vizionare a locului de destinatie inainte de efectuarea mutarii propriu-zise, atunci cand situatia o impune. Aceasta evaluare a spatiului de destinatie nu va fi posibila, probabil, atunci cand locatia de destinatie este situata la mare distanta. In acest caz, daca pianul nu se va incandra in locul destinat, clientul va trebui sa plateasca pentru returul acestuia la locul de origine, catre o alta locatie sau catre un loc de depozitare.

Scroll to Top
Call Now Button